Un sfert dintre soferi nu stiu ca despagubirile si accidentele influenteaza costul politei RCA

Rate this post
Share Button

Un șofer din patru din România nu știe că numărul mare de accidente și nivelul de despăgubire pot afecta costul poliței RCA, potrivit unui sondaj IRES pentru UNSAR.
Rezultatele cercetărilor sociologice confirmă faptul că frecvența leziunilor RCA este extrem de mare în România. 10% dintre respondenți au declarat că au fost implicați într-un accident anul trecut ca urmare a nevoii să folosească polița RCA a infractorului pentru a-și acoperi rănile. Majoritatea, 68%, au folosit formularul de soluționare a abaterilor pentru a investiga vătămarea, iar 29% dintre respondenți au apelat la poliție.

Sondajul a mai constatat că aproximativ trei din patru șoferi erau conștienți de faptul că un număr mai mare de accidente, precum despăgubirile, ar afecta costurile asigurării RCA. În România există un sistem care protejează anumite categorii de asigurați de răspundere civilă. „Mai simplu spus, asiguratul sau potențialul asigurat va primi trei oferte RCA de la diferite companii, ale căror prime sunt cu cel puțin 36% mai mari decât rata de referință ASF ajustată de clasa bonus-poor a aplicației pentru care „asigurarea” va beneficia de BAAR – Biroul Asigurătorilor Români autovehicule către asigurătorul de răspundere civilă obligatorie de pe teritoriul României din bonusul malus valabil pentru autoturismul pentru care se solicită asigurarea”, au explicat specialiştii.

Același sondaj a mai arătat că, deși majoritatea respondenților și-au evaluat propriul nivel de informații despre asigurarea de răspundere civilă auto ca fiind ridicat (64%), mai puțin de jumătate știau că asigurarea de răspundere civilă auto oferă protecție, chiar și pentru familii. membrii asiguraților, dacă nu sunt vinovați. din greseala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.