Preturile RCA scad brusc!

Rate this post
Share Button

Multe mari companii de asigurări, inclusiv un lider detașat din RCA, au surprins șoferii și asigurătorii și au aplicat reduceri semnificative ale tarifelor RCA.

Vești bune pentru șoferi! Prețurile RCA au scăzut brusc după ce au explodat ca urmare a falimentului City Insurance. Ce companii sunt mai ieftine și câte?
Prețurile RCA au scăzut cu 10% până la 20% pentru unele dintre cele mai mari companii de asigurări din România, care gestionează în prezent portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi, potrivit datelor de vânzări de la brokeri. Aceasta este o mișcare surprinzătoare, deoarece după prăbușirea City Insurance din septembrie anul trecut, prețurile au rămas ridicate, în medie de 50% și ajungând până la 100%, de exemplu pentru camioane sau tineri. șoferii care conduc mașini cu motoare mari. Informațiile noastre arată că Euroins, Groupama, Omniasig și Generali funcționează în medie la 15%.

De menționat că Euroins este liderul absolut de piață cu aproximativ 40% din totalul vânzărilor RCA la sfârșitul anului 2021 și Groupama și-a revenit în acest domeniu de la falimentul orașului, atingând o cotă de piață de 15-20%, o treime din vânzările industriei. Omniasig a fost deosebit de activ in acest domeniu anul trecut si Generali nu este interesata de RCA de multi ani, cota sa de piata fiind foarte mica. Surse din piață precizează că Allianz Țiriac, liderul pieței de asigurări și al doilea nume al RCA, este singura companie care nu a funcționat cu fluctuații de tarif de mai bine de jumătate de an, adică înainte de City Bankruptcy, a funcționat ieftin.

De asemenea, reamintim că proiectul de reducere a prețurilor RCA este în discuție pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Acest proiect a stârnit reacții negative din partea brokerilor și companiilor de asigurări. Cu toate acestea, plafonul rămâne cel mai recent, deoarece prețurile continuă să crească, mai ales în zona vehiculelor comerciale. Cu toate acestea, o reducere a prețurilor poate fi un argument pentru abandonarea acestei inițiative. Președintele ASF, Nic Marcu, a dezvăluit recent, la o conferință specială, că a cerut companiilor de asigurări să găsească soluții pentru a reduce creșterea prețurilor RCA și că își dorește ca piața să reglementeze prețurile, ceea ce nu s-a întâmplat, așa că autoritățile au propus plafoane de rate, potrivit Agerpres. . Cu toate acestea, prețurile surprinzător de mai mici pot fi o ultimă soluție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.