Euro Insurance DAC, compania irlandeza a intrat pe piata RCA

stiri rca
5/5 - (1 vote)
Share Button

Vezi cele mai noi stiri despre RCA actualizate

Euro Insurance DAC, compania irlandeza a intrat pe piata RCA

Vesti bune pentru soferi! Euro Insurance DAC, subsidiara a grupului irlandez LeasePlan a intrat pe piata RCA din Romania.
ASF a aprobat solicitarea depusa de firma de asigurari Euro Insurance DAC, potrivit comunicatului publicat azi 7 martie 2017.
Astfel numarul asiguratorilor activi pe piata de RCA va ajunge la noua.

Dispar centrele de constatare a daunelor RCA

S-a schimbat modul in care asiguratorii vor constata dauna la masinile lovite.
Incepand de azi, 10.02.2017 daca ai avut masina avariata, mergi cu masina direct in service-ul auto unde intentionezi sa o repari, iar asiguratorul este obligat sa vina in service-ul auto (ales de catre tine) si sa iti efectueze constatarea daunelor.

Alte stiri

Astazi a intrat in vigoare o nouă modificare. Polita de asigurare RCA dispare si este inlocuita de contract.
Contractul cu firma de asigurari se incheie pe o perioadă ce poate varia intre o luna si un an de zile.
Spre deosebire de polita RCA, contractul are caracter executoriu. Practic, daca soferul isi cumpara RCA-ul in rate si nu le mai plateste, firma de asigurari il poate executa silit.

Preturi noi la RCA, în zece zile. Guvernul a adoptat plafonarea tarifelorla RCA
Astazi 02.11.2016 a fost adoptata hotararea de guvern care statuează plafonarea preturilor la RCA pentru o perioadă de sase luni. Noile tarife vor intra in vigoare peste 10 zile. Romania va deveni, astfel, singura tara din Europa cu preturi plafonate pentru asigurari.

asigurari rca ieftine

Preturile maxime la RCA votate în Consiliul ASF – Preturile maxime la RCA: Maxim 610 lei pentru o masina cu motor de 1,4 litri si circa 7.500 de lei la un camion.

Transportatorii cer ASF sa publice tarifele maximale la RCA – Calcule privind tarifele RCA trebuie facute publice inainte de a fi transmise spre inghetare.
Cea mai buna veste pentru TOTI SOFERII din Romania! – Incepand de astazi toti soferii vor plati mai putin pentru RCA! Este o veste mult asteptata de posesorii de autovehicule, in special de catre marii transporatori. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat ieri modalitatile de calcul al tarifului maxim de referinta al primei RCA pentru toate categoriile de autovehicule. Astfel RCA se plafoneaza, iar tarifele pe fiecare categorie vor fi facute publice pana pe 19 octombrie.

7.10.2016

Tinta de tarif RCA convenita initial cu asociaţiile transportatorilor va fi modificata

Presedintele ASF anunta ca formula de calcul pentru tarifele de calcul pentru tarifele RCA a fost revizuita.

3.10.2016

Schimbare importanta pentru soferi. Maşinile făra RCA sau ITP, pot fi ridicate RAPID de politie

Atentie soferi! Masinile fara RCA valabil, inspectia tehnica obligatorie(ITP) sau impozitul platit de acum pot fi ridicate de autoritati dupa doar 2 luni de zile de la momentul an care au fost lasate pe carosabil, fiind considerate abandonate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.