Pretul politelor RCA va fi plafonat in urmatoarele 6 luni

Rate this post
Share Button

Potrivit procesului de plafonare RCA de șase luni început vineri, șoferii cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani cu un B0 cu o capacitate a motorului de la 1.601 la 1.800 cmc ar trebui să plătească până la 1.045 de lei pentru asigurarea RCA. În cadrul unei întâlniri publice cu Ministerul Finanțelor și ASF. Daca soferul este in clasa B8, taxa RCA se reduce la jumatate.

Banca și ASF au anunțat în cadrul unei dezbateri publice decizia guvernului de a plafona tarifele RCA pe o perioadă de șase luni la un ritm semnificativ în urma crizei financiare a City Insurance, fost primul lider al RCA cu peste 3,1 milioane de utilizatori. Anul trecut.

Gama de prețuri RCA: tarifele maxime aplicabile contractelor anuale.

 • Poliția propune diferențierea cotelor de impozitare pentru persoanele fizice și persoanele juridice. Legiuitorul a intervenit ținând cont atât de diferențele de achiziții dintre cele două grupuri, cât și de riscurile fiecărui grup. – Pentru persoane fizice, limita maximă a tarifului este justificată de limita superioară a informațiilor tarifare publicate de ASF.
 • Pentru persoanele juridice, plafonul onorariului utilizat pentru determinarea contractelor RCA este preluat din procesul de asigurare cu risc ridicat, adica din costul de baza publicat de ASF defalcat pe tip N. In acest caz, asiguratorul poate alege asiguratorul RCA. fără întârziere pentru acest proces.
 • Valoarea maximă este setată pentru bonus/nivel B0. Pe baza informațiilor din istoricul asigurărilor, compania de asigurări RCA va utiliza suprataxa/măsura nedeductibilă la care participă, conform prevederilor legale. În prezent, 98,5% dintre asigurați sunt spălatori de bani, iar restul sunt rău intenționați.
 • Valoarea maximă menționată în propoziție. (1) este prevăzut în Anexă, care face parte din prezenta Decizie și se aplică asigurătorului RCA pe o perioadă de șase luni de la luarea prezentei Decizii;
  Contractele anuale încheiate după această decizie vor fi supuse prețului mai mare.
  Deoarece este necesară acoperirea RCA, costurile de distribuție sunt limitate la maximum 5% din costul total primit. Cele mai costisitoare inspecții ale asigurătorilor RCA sunt efectuate de Agenția de Servicii Financiare (ASF).
  Compania de asigurări MTPL a plătit pentru timpul menționat în atribuire. (2) Prima se anunță înainte de ultima dată a prezentei hotărâri, dar nu depășește cota maximă prevăzută în anexa.
  Ce înseamnă? „Asta înseamnă că contractul de asigurare pe 6 sau 12 luni nu poate depăși rata de bază maximă, iar asigurătorul are deja o valoare mai mică la care această limită va crește. Acest preț, așa cum a raportat ASF în primul rând, a atins un nivel mai ridicat. Nu putem, acesta este cel mai mare preț așteptat în prezent”, a declarat, vineri, pentru HotNews.ro Valentin Ionescu, președintele ASF. Asigurări. Întrucât este necesară acoperirea RCA, costurile de distribuție sunt limitate la maximum 5% din costul total primit.
  Depășirea sumei maxime a facturilor medicale prevăzute în anexă de către societatea de asigurări RCA este considerată abatere și poate fi amendată între 1.000 și 50.000 lei.
  Care este tariful RCA anunțat pentru 6 luni: câteva exemple pentru persoane fizice și afaceri
  Pentru scrisoarea HG, Departamentul Trezoreriei a atașat și graficul cu cea mai mare sumă RCA solicitată pe o perioadă de șase luni pentru persoane fizice și corporații.

Pentru persoane fizice, sarcina maximă RCA este fixată pentru un extra/mal Clasa B0, adică unul la începutul cursului și fără avarie.

Acum, dacă te uiți la linkul de mai sus, poți vedea un exemplu diferit de cel prezentat la începutul articolului. Așadar, șoferii cu vârste cuprinse între 41 și 50 de ani care au un autoturism cu o cilindree a motorului de la 1801 la 2000 cmc ar trebui să plătească până la 1.140 de lei pentru asigurarea RCA care se încheie după ce guvernul va decide să o utilizeze.

Desigur, acest procent corespunde cazului în care șoferul nostru se află în clasa de avarie B0.

Cu un istoric bun de daune (de exemplu, fără blocări și nivel bonus), valoarea maximă de 1140 de raze este redusă ca nivel bonus, până la 50% la nivelul B8.

Există 8 cursuri suplimentare (B) și cursuri cu reducere pentru fiecare dintre următoarele:
B1-5%
B2 – 10%
B3 – 15%
B4 – 20%
B5 – 25%
B6 – 30%
B7 – 40%
B8 – 50%

Pentru persoanele juridice, metoda de calcul este oarecum diferită. Formula de calcul este aceeași cu cea stabilită în prezent pentru deținătorii de asigurări de răspundere civilă cu risc ridicat, adică: rata de referință pentru factorul roșu X NX este coeficientul pentru clasa de bonus rău care este disponibilă pentru mașina care este necesară.

Prin urmare, prețul se calculează după formula: Rata de referință X 1,36 X clasa bonus-malus
Concret, conform anexei la această propunere de HG, persoana juridică care deține un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1601-1800 cmc are o rată de referință de 1412.

Dacă este în clasa de bonus B0, atunci această persoană juridică trebuie să plătească 1.412 x 1,36 = 1.920 lei.

Dacă persoana se află în clasa de bonus B2, atunci formula de calcul: 1.412 x 1,36 x 0,9 (reducere de 10% pentru clasa b2) = 1728 minciuni. Cum să acoperiți prețurile RCA: Ce probleme provoacă prăbușirea City Insurance?
În notele explicative, autoritățile explică de ce ar trebui să propună un plafon de preț de 6 luni pentru asigurarea obligatorie, după cum urmează:

„Ca urmare a recentei ieșiri de pe piața asigurărilor de răspundere civilă auto a asigurătorului cel mai înalt asigurat, a celui mai asigurat portofoliu, dezvoltarea rapidă a ratelor primelor impuse de asigurătorii de răspundere civilă, care a condus la includerea unui număr mare de asigurati de raspundere civila.in categoria asiguratilor cu risc ridicat.
Primele medii anuale (prime brute subscrise/unități de expunere anuală) la nivelul pieței, cu excepția companiei de asigurări – Reinsurance City Insurance SA, au crescut în 2021.
Dacă în prima jumătate a anului 2021 prima medie anuală a fost de 578 lei, în trimestrul III după retragerea Pojišťovna-Pojišťovna City Reinsurance SA 725 lei a ajuns la 1.050 lei.
De remarcat că creșterea ratelor de răspundere, practicarea unor tarife similare în încheierea contractelor de răspundere anuale și subanuale și suprapunerea acestor practici cu politica majorității asigurătorilor nu oferă compensații în ceea ce privește vânzarea de răspundere. contractele se suprapun cu prețurile energiei și materiilor prime incluse în economia națională, ceea ce se reflectă în prețul bunurilor și serviciilor de consum, ceea ce creează în cele din urmă dificultăți financiare populației și întreprinderilor cu obligația de a înceta răspunderea auto. „
Autoritățile au subliniat, de asemenea, că încetarea răspunderii obligatorii în cadrul mecanismului de asigurare a riscurilor are loc acum printr-un proces cuprinzător în mai multe etape.

Potrivit informațiilor furnizate de BAAR pe site-ul său, soluționarea este o chestiune de atribuire a asigurătorului la răspundere obligatorie și rezilierea contractului de asigurare în termen de maximum 20 de zile de la depunerea cererii.

Din informațiile furnizate de BAAR, din momentul retragerii autorizației, City Insurance S.A.BAAR a primit și soluționat aproximativ 25.000 de cereri de asigurare de răspundere civilă printr-un mecanism de asigurare cu risc ridicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.