Ce este asigurarea obligatorie auto RCA?

Rate this post
Share Button

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este un contract încheiat între proprietarul unui autoturism, o persoană fizică sau juridică și o societate de asigurări autorizată. Prin acest contract, societatea care emite asigurare de raspundere civila pentru daune produse prin exploatarea autovehiculului plateste despagubiri tertilor vatamati in accidentul produs de autoturismul in care s-a reziliat asigurarea, pentru daune materiale si/sau deces. sau vătămare corporală, inclusiv daune neplătite. în acel accident. . Într-un accident de mașină, daunele aduse altor persoane pot fi enorme și acoperirea acestora poate fi imposibilă, mai ales dacă accidentul are ca rezultat victime. Fiecare accident se întâmplă atât de neașteptat încât ne poate șoca că nu suntem pregătiți să facem față financiar, stresului emoțional suplimentar sau alt stres asociat cu acest eveniment.

Asigurarea auto RCA are două scopuri:

  • protecția financiară a persoanei responsabile de accident. În lipsa acestuia, persoana vătămată în accident poate pretinde prejudiciu material pentru vătămare corporală, inclusiv prejudiciu moral,
  • acoperire grea vinovat, protecția financiară a părții vătămate în urma accidentului, indemnizații pentru prejudiciu material și/sau moral, indiferent de starea persoanei. (prejudiciul) cauzat, precum și lipsirea vinovatului de riscul despăgubirii prejudiciului cauzat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.