De anul viitor RCA si pentru trotinetele electrice

Rate this post
Share Button

Daca circuli cu scuterul electric, de anul viitor plătesti RCA! Mijloacele de transport populare în orașele mari vor fi reglementate la fel ca o mașină sau o motocicletă. Uniunea Europeană ne obligă, după ce accidentele în care au fost implicate trotinete s-au înmulțit.

În ultimii ani s-au produs sute de accidente cu scutere, unele dintre ele cu pierderi de vieți omenești. De aici până la obligarea proprietarilor de a încheia o poliță RCA, mai rămâne un pas. Uniunea Europeană ne-o cere, iar directiva va deveni lege pentru România în 2023.

Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR): Pentru a face o astfel de asigurare înseamnă că scuterul respectiv trebuie să fie înregistrat la administraţia locală.

Asigurarea va funcționa la fel ca și polița RCA încheiată în cazul unui autoturism. Acesta va compensa orice prejudiciu pe care cineva îl face altei persoane, material sau corporal.

Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR): Unele pagube pot ajunge la câteva sute de mii sau chiar un milion de euro. De aceea este necesară o astfel de protecție.

O trotineta electrica normala se poate deplasa cu pana la 35 km/h, dar exista si modele care pot atinge viteze de pana la 50-60, astfel incat in cazul unui accident pagubele pot fi extrem de mari. În prezent, singura cale pentru o victimă care dorește să-și recupereze daunele este să se adreseze instanței.

Proprietarii de scutere pot încheia în continuare o asigurare de răspundere civilă. Dar majoritatea oamenilor nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.