Cum sa alegi o camera video auto?

camere auto bune
5/5 - (1 vote)
Share Button

In ultima perioada camerele video auto au devenit obligatorii pentru cei ce calatoresc mult si isi doresc sigutanta in cazul unui incident. Chiar daca tehnologia a avansat si a evoluat, acestea sunt usor de manevrat iar preturile sunt din ce in ce mai accesibile.

Pentru a alege o camera video auto in primul rand trebuie sa te orientezi catre una de calitate care sa aiba o imagine cu o rezolutie mai mare, sa fii atent cum se comporta in conditii mai putin vizibile, noaptea sau cand apune soarele deoarece atunci vizibilitatea scade.
In al doilea rand trebuie sa vezi daca porneste in mod automat sau are nevoie de pornire manuala de fiecare data. Apoi trebuie vazut daca modul de montare este unul usor sau foarte complicat. In cazul acesta trebuie aleasa una care se monteaza foarte usor.

Camera de filmare cu lentila trebuie sa aiba unghiuri largi de vizualizare, acestea fiind utile pentru drumurile din Romania, care nu detin austrazi ci masina strabate foarte multe localitati. In cazul acesta camera video auto trebuie sa filmeze si in partile laterale pentru cazul in care se intampla un incident in partea laterala. O selectie buna a unor astfel de camere se poate face de aici.

Camere auto cu vedere nocturna

Daca obisnuiesti sa conduci mai mult pe timp de noapte atunci iti trebuie o camera cu vedere nocturna, mai exact o camera cu infrarosu de tipul Novatek C600 Nightvision. Aceasta este una dintre cele mai bune camere auto si dintre cele mai ieftine, realizand filmari cu imagini foarte bune.

Camere auto full HD

Camera auto cu GPS, dubla, Full HD este singura camera care poate filma si reda imaginile pe ambele camere in modul Full HD.
Calitatea materialului din care este confectionata camera trebuie sa fie una buna, deoarece s-ar putea deteriora datorita conditiilor meteo nefavorabile, prea cald sau ploi si ninsori. Camera vodeo auto trebuie sa includa si un filtru de polarizare pentru a putea elimina reflexiile parbrizului, determinand o calitate buna a imaginii filmate.

Functii

Nu toate camerele video auto contin si buton de urgenta. Noile tipuri de camere au si aceasta functie. Alege una cu buton de urgenta pentru a putea salva cu usurinta o secventa sau un cadru, in cazul in care se produce un eveniment nedorit.

O alta functie care trebuie avuta in vedere este senzorul G sau senzorul de gravitatie se va activa automat in cazul unui impact, salvand filmarea intr-un folder separat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.