Ce ar trebui sa faca un detector radar?

detectoare radar
5/5 - (1 vote)
Share Button

Un detector radar este un dispozitiv electronic, destinat utilizarii in trafic de catre automobilisti, pentru a detecta daca autovehiculul lor este monitorizat de un alt dispozitiv aflat in custodia organelor de ordine din trafic, pentru detectarea vitezei de circulatie.

Acestea au fost create cu scopul de a detecta in timp util dispozitivele radar, pentru a putea reduce viteza in exces, evitand astfel amenzile. In Romania aceste detectoare radar au intrat in legalitate din anul 2006.

Cum functioneaza un detector radar?

La baza calcularii vitezei unui autoturism sta efectul Doppler. Pentru a intelege mai bine sistemul, se poate compara cu sunetul emis de sirena unei autospeciale ce se apropie de tine. Cu cat se apropie mai mult de tine, cu atat intensitatea creste si se estompeaza in momentul in care se indeparteaza.

La baza functionarii acestui sistem, sta ideea ca ele sesizeaza din timp undele emise de aparatele radar ale politistilor, alertand din timp conducatorul auto. Acestea au in componenta lor un senzor de microunde, ce simte de la distanta fascicolul de energie emis de radarele politiei.

Tipuri de detectoare radar

Ca orice dispozitiv modern si detectoarele de radar sunt de mai multe tipuri. La baza performantei unui detector radar sta tehnologia de functionare. Cu cat este mai avansata cu atat detectorul de radar va detecta chiar si un radar de ultima generatie.

Un detector radar performant trebuie sa detina optiunea pentru detectarea semnalului de calibrare POP. Noile radare functioneaza pe baza de impulsuri de tip laser, iar pentru acest lucru este nevoie de un detector de radar prevazut cu optiunea Pulsed/Instant on Detection cu un timp de reactie foarte mic.

Benzile si distanta de detectie permit sa vezi radarele instalate in trafic, de la o distanta destul de mare, astfel incat sa poti reduce viteza in timp util.

Diferenta dintre un detector de radar bun si unul mai putin bun, consta in functiile suplimentare pe care le detine.

Fiind dotat cu functii si tehnologii devine mult mai eficient in depistare de la distante mult mai mari a radarelor.

Optiunea AccuSweep

Cu optiunea AccuSweep poti seta aparatul sa detecteze inclusiv semnalele emise in banda Ka, pe care o detin radarele moderne.
Aceasta optiune iti permite sa beneficiezi de o acuratete a detectorului si in felul acesta vei avea mai putine alarme false.

functia Vocala

Cu functia Vocala, nu trebuie sa mai privesti catre dispozitiv, putand astfel sa te concentrezi asupra condusului. Detectoarele de radar foarte bune, permit selectia benzilor pentru a nu lua in considerare alertele false, acestea functionand pe sistemul de detectie laser K Pulse.

Aceste detectoare au capacitatea de a memora setarile si nu va mai fi nevoie sa le reintroduci de fiecare data cand pornesti dispozitivul.
Altele sunt echipate cu 7 semnale radar, VG2 Allert, VG2 Non-detection si optiunea Auto-mute in functie de viteza, contribuind eficient la eliminarea alertelor false.

Detectoarele radar dotate cu aceste optiuni dau siguranta ca nu vei fi luat prin suprindere de vreun echipaj al politiei. De asemeni, unele dispozitive sunt dotate cu functii de imbunatatire a vizibilatii la volan, pe timp de noapte.

detector radar cu GPS integrat

Un alt tip de detector radar este cel cu GPS integrat, dotat cu baza de date actualizata. Unitatea este dotata cu camera video, putand determina viteza medie. Acest detector de radar detecteaza si cele mai sofisticate radare de politie, cu alerte extrem de rapide evitand toate amenintarile.

Rolul detectoarelor de radar este de a capta si de a analiza semnalele, memorandu-le pe cele emise de radare, urmand ca apoi sa emita avertizari acustice si vizuale, cu o intensitate din ce in ce mai mare, in functie de distanta pe care o are fata de sursa.

Tehnologia detectoarelor a evoluat cu trecerea timpului, ajungand la detectoare performante cu functii si receptoarte GPS, module Bluetooth care sa fie capabile sa elimine alarmele false.

detectoare premium

Spre deosebire de clasicele detectoare de radare, cele din clasa Premium, ca de exemlu detectoarele beltronics sunt dotate cu antene duble, facand posibila detectarea undelor radar de la o distanta mult mai mare. Distanta de la care poate fi detectat un radar, este cuprinsa intre cativa metri si 1,5 km, in functie de particularitatile drumului, numarul masinilor ce ruleaza in trafic, precum si obstacolele pe care le intalneste in calea sa. Detectoarele de radar sunt de doua feluri, modulare sau portabile.

modulare

Cele modulare se monteaza in bara masinii si sunt mult mai performante iar cele portabile putand fi montate pe parbriz. Indiferent de tipul ales, acestea trebuie sa detecteze din timp aparatele radar ale politiei, evitand astfel amenzile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.