Cum alegi cele mai bune cauciucuri de iarna?

5/5 - (1 vote)
Share Button

Cuprins articol

  1. Cand trebuie schimbate cauciucurile de iarna?
  2. Cum alegem cauciucurile de iarna?
  3. Cauciucuri de iarna Continental
  4. Cauciucuri de iarna Pirelli
  5. Spune-ti parerea

Echipamentele originale pentru pneuri si pentru roti au evoluat de-a lungul timpului, pana la anvelope de dimensiuni mari de 16″, 17″, 18″. De altfel, multe masini personale, camioane si camionete usoare, acum sunt dotate cu cauciucuri late, profile montate pe roti, echipament cu diametrul mare sau optiuni standard din fabrica.

Cand trebuie schimbate cauciucurile de iarna?

Din pacate anvelopele cu profil mic nu fac fata prin zapada adanca, iar daca temperatura a scazut sub 7 grade, in aceste conditii autovehiculul trebuie echipat cu anvelope de iarna, care au dimensiuni ce pot ajuta masina sa treaca prin conditii meteo nefavorabile. Schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna asigura o tractiune buna pe zapada adanca si are rezultate mai putin costisitoare. Pneurile care sunt dotate cu pereti laterali mai inalti si jante cu diametrul mai mic, rezista mai usor la pericolele rutiere de iarna si a gropilor de primavara timpurie.

Cum alegem cauciucurile de iarna?

Cauciucurile de iarna ofera mai multa tractiune la temperaturi scazute, pe noroi, pe gheata si zapada, datorita design-lui de pe benzile de rulare ale anvelopelor si compusul flexibil la temperaturi sub zero grade.

anvelope de iarna ieftine

Alegerea anvelopelor de iarna nu este atat de simpla, existand mai multe lucruri pe care trebuie sa le respecti pana la decizia finala. In primul rand trebuie sa tii cont de latimea anvelopei, apoi de raportul dintre inaltimea sectiunii transversale si latimea acesteia, de constructia radiala a carcasei anvelopei si de indicele de greutate pe care o poate sustine o anvelopa la presiunea optima de umflare.

Anvelopele pentru iarna ofera o buna aderenta deoarece sunt mult mai moi decat cele de vara (vezi cum alegi anvelopele de vara), iar compozitia lor chimica ofera performante de franare si un contact mai bun cu drumul. Distantele de franare sunt mult mai scurte, atat pe carosabilul umed cat si pe cel uscat, ofera siguranta la viteze mari de rulare, manevrabilitate sigura si stabilitate la viraje precum si o rezistenta mai mare la uzura.

Cauciucuri de iarna Continental

Cauciucurile de iarna Continental sunt late si ofera o varietate de beneficii, cum ar fi: cu cat anvelopa este mai extinsa, cu atat este mai performanta in conditiile de iarna, este dotata cu mai multe caneluri, care fac contact cu solul chiar si pe zapada, ofera distante de franare mai scurte datorita blocurilor mai mare ale benzii de rulare, consecventa si manevrabilitate echilibrata si o mai buna precizie a directiei, precum si confort in conducere.

Aceste anvelope sunt destinate tuturor autovehiculelor de la autoturisme normale pana la automobile din clasa lux si SUV-uri. Valorile UE pentru eticheta variaza in functie de dimensiunile anvelopei. Valorile de eticheta pentru dimensiuni suplimentare ale pneurilor, sunt prezentare in gama de produse. Daca doresti performanta completa si un aspect mai inovator, chiar si pe timpul iernii, recomandate sunt anvelope de iarna Continental.

Cauciucuri de iarna Pirelli

Cauciucurile de iarna Pirelli fac parte din noua generatie de anvelope, dezvoltate pentru a creste performanta pe gheata si in general in conditii extreme de iarna, garantand in acelasi timp siguranta, control si performanta. Anvelopele de iarna Pirelli, ofera o inalta performanta pe suprafetele de gheata. Aceste cauciucuri de iarna Pirelli au fost dezvoltate pentru a da siguranta, aceasta fiind si preocuparea principala a producatorului, anvelopele fiind confectionate dintr-un compus de siliciu cu un design nou, dedicate suprafetelor acoperite cu zapada sau gheata dar si pe suprafete uscate.

Cauciucurile de iarna Pirelli reprezinta rezultatul experientei dobandite de-a lungul anilor de cercetare si testare, care vizeaza obtinerea de solutii din ce in ce mai avansate, capabile de a spori stilul de conducere si de a asigura un control absolut in toate conditiile meteorologice. Linia de cauciucuri include specificatii pentru diferite tipuri de autovehicule, cum ar fi autoturisme de oras, masini sport, SUV-uri etc. Acestea au fost concepute pentru a imbunatati performanta tuturor vehiculelor, asigurand in acelasi timp un nivel ridicat de confort si placerea de a detine controlul total al masinii in conditii extreme de iarna.

Control perfect, cu distante scurte de franare, o rezistenta ridicata la uzura si un consum redus de combustibil.

Concluzii

Aceste anvelope reprezinta cea mai buna solutie pentru soferii care doresc sa conduca in conditii de siguranta totala, fara a renunta la placerea de inalta performanta, in toate conditiile de drum, indiferent daca este uscat sau umed, cu gheata sau cu zapada.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.