Cum alegi cele mai bune anvelope de vara?

Rate this post
Share Button

Pentru a putea alege un model de anvelopa care se potriveste marcii tale de masina si stilului tau de condus in conditiile de vara, au fost evaluate diferite tipuri de anvelope. De asemeni au fost evaluate si anvelopele standard ce vin direct din fabrica. Anvelope de vara in principal cat si cele pentru toate anotimpurile au fost evaluate pe criterii de durabilitate, rezistenta la uzura, manevrare, stabilitate la colturi, tractiune pe suprafete uscate si umede, rezistenta la acvaplanare, pret si confort in conducere pe timpul verii. Scorul si punctajul unei anvelope poate varia de la o persoana la alta in functie de stilul de conducere, asteptarile si experienta fiecarui conducator. In general se poate observa ca anvelopele sunt asemanatoare de la un model la altul, deoarece producatorii tind sa utilizeze aceeasi tehnologie de dezvoltare si de design.

Verifica cartea tehnica a masinii

Pentru a alege corect anvelopele unei masini, in primul rand trebuie sa te uiti in cartea tehnica a masinii pentru a vedea dimensiunea corecta a acestora.

Atentie la indicele de franarea pe suprafete umede

Cum alegi cele mai bune anvelope de vara?

O anvelopa mai mare poate afecta functionalitatea si performantele autoturismului, apoi trebuie luat in considerare indicele de sarcina, deoarece fiecare tip de anvelopa poate sa duca o anumita greutate a masinii. Acest indice de sarcina se afla de obicei inscriptionat pe anvelopa. Toti producatorii de anvelope testeaza franarea pe suprafete umede, iar rezultatul fiind marcat pe eticheta din magazin cu litere de la A la G.

Cand trebuie inlocuite anvelopele de iarna?

Putine persoane stiu sa deosebeasca anvelopele de vara de cele de iarna. Inlocuirea anvelopelor de iarna cu cele de vara trebuie facuta pentru siguranta in conducere, atunci cand temperaturile trec de 7 grade. Compozitia cauciucului utilizat la fabricarea cauciucurilor de vara este mult mai dur decat la cele de iarna. Calitatea superioara a anvelopelor ofera o aderenta mai puternica pe orice tip de carosabil. Motivul pentru care ai nevoie de anvelope de vara, este in primul rand siguranta ta.

Anvelope bune recomandate

Anvelopele Dunlop

Anvelopele Dunlop datorita formelor aerodinamice si a compusilor din care sunt confectionate, nu permit ca acestea sa se incalzeasca in exces pentru reducerea rezistentei la rulare, fiind economice din punct de vedere a combustibilului. Umerii si canalele sunt inchise pentru a nu permite un nivel mare de zgomot.

anvelope dunlop

Anvelopele Dunlop reduc distantele de franare atat pe drumurile umede cat si pe cele uscate. Acestea au fost concepute pentru o conducere de inalta performanta, crescand contactul rutier sub actiunea fortei de franare. Sistemul special pentru locasul talonului consolideaza legatura intre anvelopa si janta, dand siguranta in timpul sofatului.

Anvelope Dunlop sunt dotate cu tehnologii de ultima ora pentru a garanta siguranta conducatorului auto. Tehnologia Jointless Belt-JLB reduce deformarile circumferintei la viteze mari, avand o uzura unitara si uniforma.
Sistemul Maximum Flange Shield – MFS protejeaza flansa jantei, utilizand un profil din cauciuc de jur imprejurul anvelopei, deasupra jantei creind o zona tampon de protectie. Profilul Multi Radius Tread-MRT utilizeaza 10 raze diferite manifestand o distributie eficienta a presiunii pe suprafata de contact.
Anvelopa Dunlop are design asimetric a benzii de rulare si un profil mai plat.

Anvelopele GoodYear

anvelope Goodyear

Cu anvelopele GoodYear poti beneficia de inovatie si calitate premiata.

Acest tip de anvelope a castigat numeroase premii la testele efectuate independent. Anvelopele Good Year sunt inalte si ingruste, avand diametrul mare care implica mai putina caldura generata in interiorul lor, ducand la o deformare mai redusa a anvelopelor.
Ingusta reprezinta o latime a sectiunii mult redusa, oferind un consum redus de combustibil si un nivel de zgomot mult mai redus. In acelasi timp ofera o rezistenta foarte buna la acvaplanare.

Despre anvelopele Good Year putem spune ca sunt anvelope cu economie de combustibil, au o manevrare fiabila atat pe carosabilul ud cat si pe carosabilul uscat. Forma rotunda a cavitatii stopeaza acumularea apei in rulare, prevenind acvaplanarea. Noul design al benzii de rulare include distante de franare mai scurte atat pe drumurile ude cat si pe cele uscate.

Concluzii

O anvelopa de calitate reprezinta o caracteristica importanta pentru siguranta soferilor dar in acelasi timp si a pasagerilor. Anvelopele uzate si de proasta calitate reprezinta un real pericol atat pentru ocupantii unui autovehicul cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Atunci cand vei dori sa cumperi anvelope consulta mai intai clasamentele pentru a sti ce sa alegi atat pentru siguranta ta cat si a pasagerilor, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.