Pretul asigurarilor in Irlanda de Nord

5/5 - (1 vote)
Share Button

Prețul mediu de asigurare pentru autoturisme din Irlanda de Nord sa prăbușit prin bariera de 1.000 de lire sterline, potrivit unui nou indice.

Șoferii de aici plătesc acum mai mult decât Londra și West Midlands, făcând ca Irlanda de Nord să fie cea de-a treia regiune din Regatul Unit, cea mai scumpă, în spatele volanului.

rca

Ultimele cifre de la Confused.com arată că prețul mediu oferit șoferilor din provincie este de 1.059 de lire sterline – peste 200 de euro peste media britanică de 847 de lire sterline.

De asemenea, aceasta marchează cea mai mare valoare medie dată vreodată pentru autovehicule.

Studiul, care a examinat șase milioane de cotații de asigurare a mașinilor, a arătat că cei din Irlanda de Nord au înregistrat cele mai mari creșteri trimestriale și anuale ale costului asigurărilor auto decât în ​​alte părți ale Regatului Unit.

Șoferii locali au văzut că, în ultimul an, cotațiile lor au crescut cu aproximativ 196 de euro – o creștere de 23%.

Acum trei ani, cota medie a fost de £ 698.

Printre cei care plătesc peste medie este agricultorul Francis Henry de 21 de ani, de la Comber, Co Down.

El a spus că cel mai mult pe care la plătit vreodată pentru asigurarea auto a fost de 3.550 £ pentru a fi asigurat pe un Toyota Avensis. În acest an, asigurarea pentru modelul său de 1.9 litri Vauxhall Vectra la costat 1.038 de lire sterline.

El a spus: „Sunt asigurat cu Axa prin Hughes, iar in acest an am primit citate de la Hughes, Brady Insurance si NFU, dar inca primesc cotații pentru aproximativ 2.900 de lire sterline.

„Cea mai mare parte pe care am plătit-o a fost de 3.550 de lire sterline cu NFU pentru un Toyota Avensis acum doi ani.”

Fotograful de nunta Matthew Steele (21), de la Ballymoney, Co Antrim, a fost citat pentru 1.300 de lire sterline pentru Ford Mondeo, dar a reusit sa plateasca doar 750 de lire sterline, dupa ce a gasit un citat mai ieftin pe un site de comparatie.

Amanda Stretton, redactorul auto de la Confused.com, a declarat: „Este deosebit de surprinzător să vedem că șoferii din Irlanda de Nord au lovit cele mai mari drumeții monetare din Marea Britanie, atât anual cât și trimestrial, având în vedere perioada anterioară de stabilitate.

„Și, desigur, autovehiculele sunt sigur că s-ar simți amară, deoarece în prezent acumulează un extra £ 212 peste media din Marea Britanie.

„Cu toate acestea, începând cu luna aprilie a acestui an, asigurătorii sunt obligați să demonstreze conducătorilor auto la reînnoire ceea ce au plătit pentru asigurarea auto de anul trecut.

„Astfel, fiind capabili sa compare suma pe care au platit-o cu un an inainte, si inarmati cu cunostinta ca preturile cresc peste bord, motoristii sunt mai bine pregatiti decat oricand sa faca cumparaturi”.

În ciuda regulilor care interzic asigurătorilor să utilizeze sexul pentru a stabili primele, se pare că diferența dintre șoferii de sex masculin și de sex feminin crește.

Se crede că diferența de 120 de lire sterline este în mare măsură la bărbații care aleg mașini mai scumpe cu motoare mai mari.

In Romania aceste sume uriase se pot evita facand un rca ieftin la CEL.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.