Cum alegi cea mai bună asigurare RCA pentru nevoile tale?

Rate this post
Share Button

Ce este RCA-ul?
RCA-ul este una dintre principalele asigurări obligatorii din România, și acoperă daunele materiale, vătămările corporale şi decesul în urma unui accident auto. RCA-ul nu despăgubeşte asiguratul, acesta acoperă doar prejudiciile cauzate de acesta în urma unui eveniment din trafic.

De ce trebuie să achiziționezi o asigurare RCA?
Conform legislației, persoanele care dețin mașini înmatriculate trebuie să aibă obligatoriu o asigurare auto RCA valabilă. Lipsa unei poliţe RCA valabile conduce la amenzi de până la 2.000 lei, precum și la confiscarea plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare. Asigurarea RCA poate fi solicitată oricând de către agenții de circulație, nu doar în cazul unui accident rutier. Deținerea poliței în format fizic nu este obligatorie. Polițiștii pot verifica prin intermediul site-ului AIDA (*sincronizarea între asigurator și baza de date AIDA poate să dureze până la 7 zile) dacă mașina deține o asigurare RCA valabilă. Prin polița RCA ești exonerat de la plata daunelor în cazul lovirii unei persoane, a unei alte mașini, a unui stâlp etc; această responsabilitate revenindu-i asiguratorului.

Cum alegi cea mai bună asigurare RCA pentru nevoile tale?
Majoritatea șoferilor caută cel mai ieftin RCA de pe piață pentru a le asigura circulația în condiţii legale pe drumurile publice, însă dacă vei cerceta piața vei găsi multe oferte cu beneficii suplimentare.
De exemplu, poți alege oferte care includ și polița care te despăgubește pe tine, ca șofer sau o ofertă care include și o asigurare de cheltuieli medicale. De asemena, poți opta și pentru adăugarea de diferite clauze în contract, precum despăgubirea directă de la propriul tău asigurător RCA.
Pentru a găsi cel mai bun preț RCA este indicat să compari polițele folosind calculatorul de preț RCA. O modalitate eficientă de a economisi timp este achiziționarea asigurării RCA online.

Comandarea asigurării RCA online facilitează confortul clientului și se realizează foarte rapid.
Pe https://www.cel.ro/ găsești cei mai mari asiguratori: ALLIANZ – TIRIAC ASIGURARI, ASIROM, EUROINS, GENERALI ASIGURARI, OMNIASIG si GROUPAMA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.