Cât costă o asigurare auto RCA?

Rate this post
Share Button

Asigurarea auto RCA nu are o valoare unică, aceasta se calculează în funcție de mai mulți factori. Înainte de a încheia o poliță RCA (Asigurarea de Răspundere Civilă Auto) poți face o simulare online pentru a afla prețul orientativ al asigurării.

În cazul pensionarilor, al persoanelor cu deficiențe locomotorii, al bugetarilor și al celor care au copii se acordă reduceri la achiziționarea asigurărilor RCA, iar în cazul taximetriștilor polița auto este cu 50% mai scumpă. Și pentru persoanele juridice, prețul RCA-ului este cu 30% mai scump. De asemenea, prețul asigurărilor auto este mai ridicat pentru șoferii cu vârsta până în 30 de ani.

Sistemul Bonus-Malus (un mecanism de recompense si penalizări) influențează cel mai mult prețul asigurării. Pentru un șofer începător, care nu a cauzat accidente, asigurarea va începe de la clasa B0. Dacă șoferul cauzează accidente clasa va ajunge de la B0 la M până la M8, care conduce la dublarea prețului. La capătul opus, dacă șoferul nu va fi implicat în accidente pe durata asigurării, clasa va crește de la B0 la B1 până la B8. În cazul clasei B8, șoferii primesc o reducere de până la 50%.


Care sunt criteriile utilizare în calcularea prețului RCA-ului?

Pentru stabilirea prețului poliței RCA sunt folosite mai multe date:
-Date despre proprietar: vârstă, data de obținere a permisului de conducere, localitate (în zonele în care sunt accidente dese se stabilesc prețuri mai mari), CNP(utilizat pentru căutarea în baza de date CEDAM a clasei de Bonus Malus)
-Date despre mașină: marcă, model, capacitare cilindrică, putere, număr locuri, anul fabricației etc
-Date despre persoanele care vor conduce mașina

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.