Cum se verifică valabilitatea unei asigurări RCA?

Rate this post
Share Button

Verificarea valabilității poliței RCA poate fi realizată oricând de poliție, nu doar în cazul unui accident auto. Prin urmare trebuie să fii foarte atent sa-ți reînoiesti la timp polița de asigurare auto pentru a nu risca amenzi usturătoare.

CUM POȚI VERIFICA VALABILITATEA POLIȚEI RCA?

Valabilitatea RCA-ului poate fi verificată la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, pe site-ul www.aida.info.ro. AIDA conţine informaţii referitoare la asigurările auto încheiate pe teritoriul României și care confirmă existenţa unui contract RCA valabil la data la care se efectuează verificarea.


Pentru a realiza verificarea pe www.aida.info.ro ai nevoie de seria de caroserie (seria VIN) sau numărul de înmatriculare și data pentru care se face verificarea. Dacă ai încheiat asigurarea RCA recent este posibil ca aceasta să nu apară în baza de date. Sincronizarea între asigurator și baza de date AIDA poate dura până la 7 zile.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL NEPREZENTĂRII UNUI RCA VALABIL?

Lipsa unei asigurări RCA valabile conduce la amenzi de până la 2.000 lei, precum și la confiscarea plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.